Weekly News

Tandvård i Budapest

På den privatägda tandkliniken Kreativ Dental i Budapest erbjuds all form av tandvård, med specialisering på implantat, rotfyllning och tandlossning. Tack vare klinikens eget tandtekniska laboratorium och specialistkompetens kan omfattande behandlingar genomföras på kort tid men med högsta kvalitet, enligt svenska tandläkaren Anna Mikkelsen som jobbar på kliniken.

– Vi behöver inte skicka remisser eftersom vi har alla specialister i huset. De flesta som kommer hit har ett stort behandlingsbehov och det uppskattas mycket att man kan komma hit en vecka och sätta av den tid som behövs för att fixa sina tänder, berättar hon.

Priset på behandlingarna är generellt hälften mot priserna i Sverige och eftersom Försäkringskassan ersätter tandvård inom hela EU har svenska patienter samma villkor som i Sverige.

Det vanligaste upplägget är att patienten reser till Budapest och bor på någon av Kreativ Dentals partnerhotell, som ligger fem minuters gångväg från kliniken, under tiden som behandlingen pågår.

– Vi har många tandvårdsrädda patienter som kommer hit och de tycker ofta att det är väldigt positivt att göra på det här sättet. När man väl har bestämt sig kommer man hit och får all behandling man behöver, i stället för en utdragen process, säger Anna Mikkelsen.

Dela artikeln

Journalist

Redaktion Framtidens Sjukvård

Fler artiklar