Weekly News

Elektroniska cigaretter – effektivt hjälpmedel vid rökavvänjning

Vid förebyggande och rehabilitering av lung- och muncancer är rökavvänjning något som markant ökar kroppens chanser. Kjell Vennberg, grundare av företaget Elcigg Sweden svarar på hur företagets produkter kan användas som hjälp vid tobaksavvänjning.

Hur kan er produkt hjälpa folk som vill sluta röka för att förebygga sjukdom eller för att uppnå optimal hälsa i allmänhet?

– Många som börjar med Elcigg slutar automatiskt med vanliga cigaretter, eftersom smak- och luktsinne förbättras vid nedtrappning av vanlig tobaksrökning, vilket gör att vanliga cigaretter inte är inte goda längre. Då Elcigg erbjuder både lågnivånikotinprodukter samt nikotinfria alternativ i många smaker är det lätt att trappa ner på eller helt sluta med på nikotinanvändning med produkten.

Hur fungerar det?

– En av anledningarna till att många tycker att det är lättare att sluta röka med vår produkt än med plåster eller tuggummin är att man fortfarande har kvar känslan av att ha något mellan fingrarna, själva beteendet med rökning som i sig kan betecknas som beroendeframkallande.

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar