Weekly News

Danmark − ny partner till Vitalis!

Varför ska Sverige och Danmark samarbeta kring eHälsa?

− Skälet är enkelt: det vore vansinne att inte göra det, menar Ove Ullerup, Danmarks ambassadör i Sverige.

Därför går Danmark i år in som partner till Vitalis.

Ove Ullerup har varit dansk ambassadör i Stockholm sedan augusti i fjol. En av hans absoluta hjärtefrågor gäller gränsöverskridande samarbete kring sjukvård och eHälsa. Under hösten har ambassaden jobbat brett och intensivt med frågan.

− Vi har bland annat haft kontakter med hälso- och sjukvårdsministern, med Socialdepartementet, olika myndigheter, Stockholms läns landsting och Göteborgs Stad, berättar han.

Och hur kommer Vitalis in i bilden?

− Jag fick se förra årets konferensprogram och konstaterade att det är exakt de här frågorna vi vill diskutera, säger Ove Ullerup.

− Dessutom möts här många politiker, beslutsfattare, verksamhetsansvariga och andra eldsjälar inom eHälsa, så för oss känns det som rätt ställe att satsa på och medverka i.

Därför samarbetar ambassaden mycket nära med Healthcare Denmark, ett marknadsföringskonsortium för dansk knowhow och kompetens både vad gäller den privata och offentliga sidan.

Målet är att, genom olika representanter för dansk hälso- och sjukvård, på Vitalis dela med sig av den förändringsresa Danmark har gjort på eHälsoområdet.

Dela artikeln

Journalist

Björn Hultman

Fler artiklar